איטום מרפסות

כללים לאיטום מרפסות

איטום מרפסות מרוצפות יכול להוות במקרה אחד בעיה קטנה ובמקרה אחר בעיה גדולה מאוד. באיטום מרפסות עם הבעיה גדולה, הגורמים העיקריים הם החשיפות הרבה לגשם ולשמש במבנה המרפסת, ובנוסף אם נמצאת דירה תחת המרפסת שרוצים לאטום. מן הסתם כל זה תלוי באיכות העבודה של הבנייה וכמה מחשבה קבלנים הקדישו לעניין האיטום של המרפסת.
מרפסת סגורה ומרפסות בקומת קרקע אין איתן בעיה. לא קיים ניקוז שדרכו עוברים המים מכיוון שאין זרימת מים ברצפה. הבעיות צצות במרפסות פתוחות שיש תחתיהן דירה, רוב התלונות בנושא האיטום מגיעות בעקבות חדירת מים ממרפסת פתוחה לדירה הנמצאת תחתיה ולצערנו זאת התלונה הקשה ביותר לתיקון וגם היקרה יחסית לשאר התיקונים.
כאשר פונים לקבלן לבניית בית מצפים ממנו למקצועיות בכל הנושאים הקשורים לכך. כשנוצר כשל בבניה בעקבות כך לא קיים פתרון אחר חוץ מהרמת הריצוף ביצוע איטום חדש ויסודי.

שלבי איטום חשובים במרצפות מרוצפות

– שיפועים: את השיפועים דרוש לבצע באמצעות בט-קל או מדה. הבט-קל הינו חומר שמשקלו נמוך, משמש כחומר מבודד שעליו מבצעים את האיטום. את השיפועים מתאימים לגודל המרפסת.

– ניקוזים: הנקז הוא החלק שמעביר את מי הגשמים אל המרזב, ובזכות החדשנות קיים גם ניקוז דו מפלסי שקולט גם את המים הנמצאים תחת הריצוף. הניקוז הדו מפלסי מתאים ליריעות, בכדי למנוע כשל בחיבור, נקז זה מאריך את איכות השנים של מערכת האיטום. כדי לבדוק את תקינות המרזב ניתן להזרים מים בצינור למשך מספר שעות. רצוי שבתכנון האיטום יהיו פתחי ניקוז רחבים עד כמה שאפשר בכדי למנוע סתימות שגורמות לעלייה במפלס המים תוך כדי חדירה לתוך המבנה, גם באיטום מרפסות קטנות מומלץ לתכנן את קוטרו של פתח המרזב כמה שניתן.

– הפרדה ביציאה מהבית אל חוץ: בונים סף הפרדה בעזרת יציקת בטון שתפקיד ההפרדה היא למנוע זרימת מים תחת הריצוף אל תוך הבית ואת סף ההפרדה מבצעים מתחת לריצוף. במקרים שלא מבצעים את סף ההפרדה נכון נגרמים נזקים של חדירות מים קשות, חגורת הבטון בסף זה חייבת להיות אטומה ומזוינת בברזל למנוע את התאונות העתידות של המבנה.

אם הנכם זקוקים לפתרון באיטום המרפסות שלכם, פנו אלינו לקבלת פיתרון מקצועי לכל סוגי המרפסות ללא תקלות! התקשרו עוד היום להערכה חינם 0526779539